Modele Acte - Site-ul tau cu modele de acte
catalog modele acte

Asociatie pentru cumpararea de actiuni

STATUTUL
Asociatiei "................................"

CAPITOLUL I
Scopul, denumirea, sediul si durata

ARTICOLUL 1
Scopul si denumirea

Pentru dobandirea de actiuni ale Societatii Comerciale "...................", care se privatizeaza, denumita in continuare societate, se constituie Asociatia ".......................", in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997.

ARTICOLUL 2
Sediul

Sediul Asociatiei "................................................" este in localitatea ........................... str. ...................... nr. ........ judetul (sectorul) ............

ARTICOLUL 3
Durata

Durata asociatiei este de ......... luni(ani), incepand de la data inscrierii in Registrul special de evidenta a persoanelor juridice de la instanta in a carei raza teritoriala isi are sediul societatea*).
Durata poate fi prelungita prin hotararea adunarii generale a asociatiilor.
__________
*) Durata initiala a asociatiei trebuie sa fie cel putin egala cu perioada de esalonare a ratelor, solicitata in oferta de cumparare a actiunilor de la Fondul Proprietatii de Stat.

CAPITOLUL II
Obiectul de activitate, patrimoniul

ARTICOLUL 4
Obiectul de activitate

Obiectul de activitate al asociatiei este achizitionarea unui pachet de actiuni emis de Societatea Comerciala "...........".
In acest scop, asociatia:
a) primeste contributiile in numerar depuse de membrii asociatiei in scopul cumpararii de actiuni ale societatii comerciale;
b) contracteaza credite la banci pentru cumpararea actiunilor, dupa caz;
c) negociaza si incheie cu Fondul Proprietatii de Stat contractul de vanzare-cumparare de actiuni, pentru distribuirea acestora membrilor asociatiei.
d) detine, pana la achitarea lor integrala, actiunile dobandite in conditiile art. 19 lit. a) si b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997;
e) organizeaza distribuirea actiunilor in conditiile stabilite de adunarea generala a asociatiei.

ARTICOLUL 5
Patrimoniul

Patrimoniul initial al asociatiei se constituie din sumele depuse de membrii acesteia.
Bilantul contabil si bugetul de venituri si cheltuieli ale asociatiei se intocmesc anual, conform dispozitiilor legale.

CAPITOLUL III
Administrarea asociatiei

ARTICOLUL 6
Adunarea generala

6.1. - Adunarea generala, constituita din toti membrii asociatiei, este organul suprem de conducere al acesteia. in acest scop adunarea generala are urmatoarele atributii:
a) alege si revoca membrii consiliului de administratie ai comisiei de cenzori;
b) aproba raportul anual al consiliului de administratie al asociatiei, bilantul contabil si bugetul de venituri si cheltuieli;
c) stabileste si modifica criteriile de distribuire catre membrii asociatiei a actiunilor cumparate de asociatie si aproba programul de distribuire;
d) hotaraste excluderea din asociatie;
e) aproba angajarea de credite;
f) hotaraste dizolvarea asociatiei;
g) hotaraste plata indemnizatiilor membrilor consiliului de administratie si ai comisiei de cenzori, precum si suportarea altor cheltuieli ocazionate de exercitarea acestei activitati;
h) adopta orice alta hotarare, care, conform statutului, sunt de competenta exclusiv a adunarii generale.
6.2. - Fiecare membru al asociatiei dispune de un vot in adunarea generala. Dreptul de vot se exercita direct sau prin mandat.
6.3. - Adunarea generala este convocata cel putin o data pe an, la cererea consiliului de administratie, in sedinte ordinare si, ori de cate ori este necesar, in sedinte extraordinare.
6.4. - Adunarea generala extraordinara poate fi convocata la cererea consiliului de administratie sau a unei treimi din numarul membrilor sai.
6.5. - Adunarea generala este legal constituita, daca la sedinta participa jumatate din numarul total al membrilor asociatiei, si adopta hotarari valabile cu votul a jumatate plus unul din numarul celor prezenti.
6.6. - Convocarea pentru adunarea generala, cu precizarea ordinii de zi, trebuie facuta cu cel putin 14 zile inainte de data tinerii acesteia, prin instiintarea in scris a tuturor membrilor asociatiei sau prin instiintari afisate la sediul societatii comerciale.
6.7. - Hotararile adunarii generale se iau prin vot deschis.
Votul secret este obligatoriu pentru alegerea membrilor consiliului de administratie si a cenzorilor sau pentru revocarea acestora.

ARTICOLUL 7
Consiliul de administratie

7.1. - Consiliul de administratie este organul executiv de conducere al asociatiei, format din ..... membri**) ales de adunarea generala, pentru o perioada de ...... luni/ani***). Consiliul este alcatuit din ....... membri, dintre care un presedinte si un vicepresedinte.
7.2. - Presedintele sau vicepresedintele consiliului de administratie reprezinta asociatia in fata autoritatilor publice, in justitie si in relatiile cu terti.
7.3. - Membrii consiliului de administratie sunt raspunzatori pentru daunele cauzate din vina lor atat fata de terti, cat si fata de asociatia sau de membrii asociatiei.
7.4. - Consiliul de administratie are urmatoarele atributii:
a) asigura conducerea operativa a activitatii asociatiei, intre sedintele adunarii generale, si realizeaza actele de administrare a asociatiei;
b) negociaza si semneaza contractul de vanzare-cumparare de actiuni;
c) organizeaza si supravegheaza distribuirea actiunilor catre membrii asociatiei si raporteaza rezultatul adunarii generale;
d) aproba aderarea ulterioara in asociatie a altor persoane, cu respectarea prevederilor art. 10 din prezentul statut, precum si retragerea din asociatie;
e) asigura intocmirea bilantului si a bugetului de venituri si cheltuieli ale asociatiei, pe care le supune spre aprobare adunarii generale;
f) exercita orice alte atributii si indeplineste insarcinari stabilite de adunarea generala.
7.5. - Consiliul de administratie se intruneste cel putin o data la doua luni sau ori de cate ori este necesar, la sediul asociatiei, la data stabilita de presedinte sau, in lipsa acestuia, de vicepresedinte. Convocarea se face in scris, cu cel putin 5 zile inainte de data intrunirii.
7.6. - La sedintele consiliului de administratie este necesara participarea a jumatate din numarul membrilor sai, iar hotararile sunt valabile cu votul majoritatii celor prezenti.
__________
**) Numarul membrilor consiliului de administratie va fi de minimum 3 si de maximum 7.
***) Perioada pentru care sunt alesi membrii consiliului de administratie va fi de 2 - 4 ani.

ARTICOLUL 8
Comisia de cenzori*)

8.1. - Controlul gestiunii patrimoniului asociatiei este asigurat de o comisie de cenzori, formata din 3 membri alesi de adunarea generala.
8.2. - Comisia de cenzori intocmeste rapoarte pe care le prezinta consiliului de administratie sau adunarii generale, ori de cate ori este necesar.
__________
*) Constituirea comisiei de cenzori este facultativa. Daca nu se constituie comisia de cenzori, controlul gestionarii patrimoniului asociatiei este asigurat de adunarea generala.

CAPITOLUL IV
Conditiile de admitere in asociatie, de aderare ulterioara,
de retragere si de excludere din asociatie

ARTICOLUL 9

Pot dobandi calitatea de membru al unei asociatii:
a) salariatii cu contract individual de munca al societatii, incheiat pe durata nedeterminata sau determinata, si cu program de lucru normal sau cu jumatate de norma;
b) membrii consiliului de administratiei;
c) pensionarii care au avut ultimul loc de munca la respectiva societate comerciala;

ARTICOLUL 10

Orice persoana care indeplineste conditiile de la articolul anterior poate adera la asociatie si ulterior constituirii acesteia, cu aprobarea consiliului de administratie.

ARTICOLUL 11

Orice membru al asociatiei se poate retrage oricand din asociatie, cu conditia sa comunice hotararea sa consiliului de administratie, cu 3 luni inainte.

ARTICOLUL 12

Adunarea generala poate hotara excluderea din asociatie a unui membru, daca se constata incalcarea de catre acesta a prevederilor statutului asociatiei sau neindeplinirea obligatiilor asumate prin cererea de subscriere de actiuni, iar in cazul salariatiilor societatilor comerciale, cand li s-a desfacut contractul individual de munca din motive imputabile acestora.

CAPITOLUL V
Criteriile de distribuire si modul de transmitere a actiunilor

ARTICOLUL 13

Numarul de actiuni care se distribuie fiecarui membru al asociatiei se stabileste potrivit optiunii acestuia si in baza varsamintelor efectuate sau care urmeaza a fi efectuate, cu respectarea criteriilor stabilite de adunarea generala a asociatiilor.

ARTICOLUL 14

In conformitate cu criteriile de distribuire, stabilite in conditiile prevazute la art. 13, contributia fiecarui membru al asociatiei este de minimum ................ lei si de maximum ............... lei, care se va plati astfel: (integral sau in rate, in numerar).

ARTICOLUL 15

Optiunea de dobandire de actiuni se exprima prin cerere de cumparare de actiuni, conform formularului din anexa nr. 1.1.B la prezentele norme metodologice.

ARTICOLUL 16

Actiunile dobandite de asociatiei, conform art. 19 lit. c) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997, se transmit membrilor asociatiei dupa achitarea lor integrala.
Aceste actiuni se inregistreaza in registrul actionarilor societatii, in numele membrilor asociatiei care au platit integral actiunile distribuite si care au drept de vot in adunarea generala a actionarilor societatii si dreptul la dividendele distribuite de societatea comerciala, corespunzator numarului acöiunilor deöinute.

AtaşamentMărimeHitsLast download
Asociatie pentru cumpararea de actiuni.rtf25.87 KB4200în urmă cu 8 ore 40 minute
Your rating: None Average: 10 (2 votes)

Un proiect SiWeb.ro - Web Design Sibiu - (c) 2008 - 2018 Modele-Acte.ro


Analize medicale - Fertilizant flori - Modele Contracte - Gazduire web Sibiu

Dermatogoie Sibiu- Pantofi - Blaj - Servicii funerare internationale - Web design - Suc de mere


Informatii despre cookies